Навариста шурпа виходить з яловичини з додаванням помідорів. Яскраве і ситне блюдо східної кухні різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Оцініть простий рецепт приготування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Готувати шурпу з яловичини з помідорами просто! Яловичину промиваємо під водою і розділяємо її на шматки середнього розміру.

Моркву очищаємо від шкірки, а після розділяємо на великі частини.

Перець очищаємо від насіння і розрізаємо на кілька довгастих скибочок.

Промиваємо під водою помідори і ділимо їх на четвертинки. Дрібні плоди можна розділити на половини.

В казані з олією обсмажуємо шматки яловичини. Готуємо 20-30 хвилин до яскравого золотавого відтінку.

В цей час можна нарізати інші овочі. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, після розділяємо його на тонкі півкільця.

Чистимо картоплю, моєму його і крупно нарізаємо.

Всі овочі опускаємо в казан і поливаємо їх водою. Солимо, перчимо блюдо і тримаємо на помірному вогні ще 30 хвилин.

За 5 хвилин до готовності додаємо до вмісту лаврове листя і подрібнені зубчики часнику. Спеції додадуть яскравий аромат страви.

Шурпа з яловичиною і помідорами готова. Розкладайте її по порційних тарілках, доповнюйте подрібненою петрушкою і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки