Навариста шурпа виходить з яловичини з додаванням помідорів. Яскраве і ситне блюдо східної кухні різноманітить ваше домашнє меню і прикрасить стіл. Оцініть простий рецепт приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Вода – 2 л
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Готувати шурпу з яловичини з помідорами просто! Яловичину промиваємо під водою і розділяємо її на шматки середнього розміру.
Моркву очищаємо від шкірки, а після розділяємо на великі частини.
Перець очищаємо від насіння і розрізаємо на кілька довгастих скибочок.
Промиваємо під водою помідори і ділимо їх на четвертинки. Дрібні плоди можна розділити на половини.
В казані з олією обсмажуємо шматки яловичини. Готуємо 20-30 хвилин до яскравого золотавого відтінку.
В цей час можна нарізати інші овочі. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, після розділяємо його на тонкі півкільця.
Чистимо картоплю, моєму його і крупно нарізаємо.
Всі овочі опускаємо в казан і поливаємо їх водою. Солимо, перчимо блюдо і тримаємо на помірному вогні ще 30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додаємо до вмісту лаврове листя і подрібнені зубчики часнику. Спеції додадуть яскравий аромат страви.
Шурпа з яловичиною і помідорами готова. Розкладайте її по порційних тарілках, доповнюйте подрібненою петрушкою і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки