Якщо ви володар ягід червоної смородини, то не втрачайте можливості приготувати смачний і разом з тим корисний напій, який вимагає від вас мінімум витрат і зусиль. Смородиновий сік відомий своїм кисло-солодким смаком з приємним освіжаючим смаком, який при подачі в теплому вигляді допоможе вилікувати застуду, повернувши заряд бадьорості.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 100 – 120 гр.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати сік із червоної смородини на зиму по простому рецептом Ягоди червоної смородини уважно перебираємо і відокремлюємо від гілочок, намагаючись при цьому не деформувати.
Потім перебрану смородину ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк для того, щоб позбутися від зайвої рідини.
Підготовлені ягоди пересипаємо в глибоку ємність, а краще в каструлю з товстим дном і товчемо будь-яким підходящим предметом до стану пюре.
Сюди ж вливаємо холодну воду і відправляємо вміст на вогонь. З моменту закипання варимо вміст приблизно хвилин 30.
Потім ягоди з сиропом пропускаємо через сито, намагаючись якомога краще відокремити макуха від самої рідини. Після чого, в отриманий однорідний сік додаємо цукровий пісок, добре розмішуємо і варимо ще хвилин 5.
Киплячий сік із червоної смородини розливаємо по банках і закочує їх кришками за допомогою кухонного ключа. Банки для зберігання соку можна стерилізувати, так і просто ретельно промити. Перш ніж відправити сік на зберігання, його потрібно остудити, загорнувши в ковдру.
Бажаємо приємного апетиту!
Червона смородина на зиму