Якщо ви володар ягід червоної смородини, то не втрачайте можливості приготувати смачний і разом з тим корисний напій, який вимагає від вас мінімум витрат і зусиль. Смородиновий сік відомий своїм кисло-солодким смаком з приємним освіжаючим смаком, який при подачі в теплому вигляді допоможе вилікувати застуду, повернувши заряд бадьорості.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 100 – 120 гр.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати сік із червоної смородини на зиму по простому рецептом Ягоди червоної смородини уважно перебираємо і відокремлюємо від гілочок, намагаючись при цьому не деформувати.

Потім перебрану смородину ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк для того, щоб позбутися від зайвої рідини.

Підготовлені ягоди пересипаємо в глибоку ємність, а краще в каструлю з товстим дном і товчемо будь-яким підходящим предметом до стану пюре.

Сюди ж вливаємо холодну воду і відправляємо вміст на вогонь. З моменту закипання варимо вміст приблизно хвилин 30.

Потім ягоди з сиропом пропускаємо через сито, намагаючись якомога краще відокремити макуха від самої рідини. Після чого, в отриманий однорідний сік додаємо цукровий пісок, добре розмішуємо і варимо ще хвилин 5.

Киплячий сік із червоної смородини розливаємо по банках і закочує їх кришками за допомогою кухонного ключа. Банки для зберігання соку можна стерилізувати, так і просто ретельно промити. Перш ніж відправити сік на зберігання, його потрібно остудити, загорнувши в ковдру.

Бажаємо приємного апетиту!

Червона смородина на зиму