Ніщо так не піднімає настрій взимку, як нагадування про теплі літні дні. Компот із червоної смородини з яблук як раз і стане для вас і вашої семи ці світлим спогадом. Напій дуже смачний, ароматний, і, що найголовніше, він дуже корисний і наповнене вітамінами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 300 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з червоної смородини та яблук. Ягоди червоної смородини перебрати, видалити гілочки і інше сміття. Смородину помити і просушити на кухонному рушнику.

Яблука нарізати часточками, видалити серцевину. У каструлю відправити яблука і червону смородину.

Поставити каструлю з ягодами і яблуками на вогонь, довести до кипіння. Коли вода закипить, всипати цукор. Перемішати компот до повного розчинення цукру. Підготувати банки для закочування компоту з червоної смородини та яблук, стерилізувати їх. У банки залити компот, закрити їх прокип’яченими кришками. Дати компоту в банках охолонути і поставити в темне прохолодне місце для зберігання. Приємного насолоди!

Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму