Якщо ви хочете приготувати сік з чорної смородини, оптимальний спосіб – скористатися соковижималкою. Процес нічим не відрізняється від приготування соку з фруктів. Перед закачуванням нагріваємо сік з цукром до кипіння, але не кип’ятимо.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування соку з чорної смородини через соковижималку на зиму. Смородину промиваємо, перебираємо від випадкового сміття, чисті ягоди висипаємо в друшляк і даємо обсохнути від води. Краще залишити їх на півгодини, щоб вся волога скла.
Ягоди пропускаємо через соковижималку, збираємо сік.
Отриманий сік вливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння.
Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо.
Виливаємо киплячий сік по банкам, закатуємо кришками, перевертаємо кришками вниз для перевірки герметичності.
Даємо соку повністю охолонути. Прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!