Заготовки на зиму з чорної смородини найбільш популярні в багатьох сім’ях. Їх люблять не тільки за особливий смак, але і за високий вміст вітамінів. Найчастіше роблять сире варення, і кількість цукру в ньому розраховують залежно від того, де передбачається зберігання заготовки – в морозилці або холодильнику.


Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1.6 кг

Процес приготування:

Приступимо до приготування чорної смородини з цукром протертою блендером на зиму без варіння. Для заготівлі сирого смородинового варення важлива правильна підготовка ягід. Спочатку смородину перебирають і видаляють весь дрібний сміття. Ягоди відокремлюють від гілочок і плодоніжок. Потім смородину промивають під проточною водою і добре обсушують на кухонному рушнику.

Щоб сире варення добре зберігалося і не забродило, миску обшпарюють окропом і насадку блендера пару хвилин кип’ятять. Смородину з цукром подрібнюють заглибним блендером в режимі «Пульс», тобто протягом 10 хвилин з перервами, щоб цукор у цей час повністю розчинився.

Подрібнена блендером смородина повинна мати однорідну консистенцію і не містити кристаликів цукру.

Заздалегідь вимивають і стерилізують сухим методом банки для варення. Кришки закаточні кип’ятять і просушують.

Подрібнену смородину розливають у підготовлені банки через звичайну лійку, яку так само обшпарюють окропом. Потім банки з варенням герметично закупорюють і відразу переносять на зберігання в холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина на зиму