Серед великого розмаїття рецептів приготування варення з чорної смородини можна виділити спосіб, який передбачає використання м’ясорубки. Варення в результаті матиме цікаву і ніжну текстуру, буде густим і дуже смачним. Таким ласощами можна доповнити сімейне чаювання, а можна використовувати і для домашньої випічки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорної смородини через м’ясорубку. На самому початку можна підготувати тару для варення – простерилізувати банки і кришки зручним для вас способом.

Чорну смородину очищаємо від гілочок, ретельно промиваємо під проточною водою.

Далі ягоди необхідно пропустити через м’ясорубку.

У великій ємності з’єднуємо подрібнену чорну смородину і цукровий пісок.

Все перемішуємо і ставимо на помірний вогонь.

Після закипання проварюємо ласощі протягом 10 хвилин.

Готове варення в гарячому вигляді відразу ж розкладаємо по попередньо стерилізованим ємкостей.

Закорковуємо банки кришками.

Остуджуємо варення класичним способом – перевертаємо банки догори дном і закутуємо їх теплою ковдрою. Після охолодження заготовку необхідно перемістити на тривале зберігання в прохолодне місце.

Варення з чорної смородини через м’ясорубку готово!

Приємного вам апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму