Якщо ви ніколи не пробували сік з гарбуза з курагою в домашніх умовах на зиму, то вам випала чудова можливість скористатися простим рецептом і приготувати цей неймовірно смачний напій. Гарбузовий сік має неймовірно лагідну і приємну консистенцію. Обов’язково спробуйте приготувати його.
Інгредієнти: на 4 л.
- Гарбуз (очищена) – 3,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Курага – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати сік з гарбуза з курагою в домашніх умовах на зиму? Молоду гарбуз середнього розміру ретельно вимийте, обсушити кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і вийміть серцевину з насінням столовою ложкою. Очищену гарбуз наріжте часточками.
Гарбузове часточки наріжте кубиками невеликого розміру, а потім викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала овочі.
Каструлю з гарбузом поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть гарбуз приблизно 50-60 хвилин.
Тим часом відміряйте необхідну кількість кураги, переберіть її і ретельно промийте під прохолодною водою.
Підготовлену курагу обсушити паперовими рушниками, а потім пропустіть її через м’ясорубку.
В каструлю з гарбузом додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти. Кількість цукрового піску відрегулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями.
Потім викладіть до гарбузової маси перекручену через м’ясорубку курагу і ретельно перемішайте.
Отриману масу акуратно за допомогою заглибного блендера подрібніть до стану однорідної консистенції. Знову доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Прокип’ятіть сік приблизно 3-5 хвилин.
Підготуйте пляшки для соку з гарбуза з курагою. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, потім стерилізуйте їх зручним для вас способом – на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.
Гарячий овочевий сік обережно розлийте по стерильним пляшках з допомогою ополоника.
Кришки заздалегідь обдайте окропом і закрутіть ними пляшки із соком, потім переверніть їх догори дном.
Закутайте їх махровим рушником або теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу, після чого переверніть і перемістіть пляшки з гарбузовим соком на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце.
Не забудьте одразу ж налити собі келих ароматного соку на пробу.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!
Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах