Чудова альтернатива магазинним пакетованим соком, приготовлена з власних яблучок. На відміну від покупних напоїв, компот – не містить ні єдиного амортизатора і барвника, а значить, таке питво підійде навіть самим маленьким.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 2,2 – 2,5 кг

Процес приготування:

Приступимо до приготування соку з ранеток в соковарці на зиму. Для цього рецепта можна використовувати фрукти не тільки «ідеальної зовнішності», також підійдуть яблука з невеликими вадами, такими як сліди падіння або невелика гнильця – головне, все зачистити до білої м’якоті. Добре промиваємо і даємо висохнути.

Не знімаючи шкірку, нарізаємо яблука на 4-6 частин, вирізаємо насіннєву коробочку і перекладаємо в соковарку.

Апарат щільно закриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. В цей час займаємося стерилізацією тари для закачування – банки можна простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

Через 50-60 хвилин знімаємо кришку та ретельно перемішуємо плоди. Під краник агрегату підставляємо банки і заповнюємо їх соком.

Гарячий сік відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки і перевертаємо догори дном. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.

Зберігати закачування найкраще в підвалі або на балконі. Приємного апетиту!

Новости