Яблука пропускаються через м’ясорубку, після чого отримане пюре переливається в каструлю і доводиться до кипіння. Гарячий сік розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1.5 кг
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування соку з ранеток з м’якоттю через м’ясорубку на зиму. Для початку готуємо скляні банки, в яких буде зберігатися сік. Стерилізуємо їх зручним способом і відставляємо в сторону, щоб надалі відразу ж розлити по них напій.

Ранетки перебираємо і вибираємо з них стиглі, не гнилі плоди. Далі ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Розрізаємо їх навпіл і видаляємо насіння.

Тепер пропускаємо нарізані яблука через м’ясорубку. Повинно вийде яблучне пюре.

Перекладаємо отриману масу в алюмінієву каструлю, наливаємо воду, перемішуємо і ставимо її на вогонь.

Прогріваємо яблучний сік, поступово доводячи його до кипіння. Іноді помішуємо в процесі, щоб нічого не пригоріло. Знімаємо піну, яка утворилася і знімаємо каструлю з плити.

Розливаємо отриманий сік по заздалегідь простерилизованным банкам.

Щільно закриваємо всі кришками і перевертаємо догори дном. Закутуємо в плед або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Прибираємо банки з соком на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний, а головне корисний напій. Приємного апетиту!

Новости