Дуже соковитою і смачною виходить скумбрія, якщо запекти її на мангалі у фользі, а перед цим замаринувати в соєвому соусі і спеціях. Пропонуємо відразу обробити рибу на філе – так скумбрія і приготується швидше, і в процесі поїдання не доведеться витягувати кістки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Приправа для риби – на смак
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт приготування скумбрії з соєвим соусом у фользі на мангалі смачний! Скумбрію промиваємо, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Хвіст і голову відрізаємо. Промиваємо тушки проточною водою і розрізаємо вздовж хребта. Кістки витягуємо, шкіру залишаємо. Потім рибне філе добре обсушуємо паперовими рушниками з обох сторін. Кладемо рибу в широку миску і поливаємо соєвим соусом. Додатково руками можна розподілити соус по кожному філе.
Потім посипаємо скумбрію сумішшю приправ для риби. Розтираємо долонею по поверхні філе.
Лимон промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими часточками. Відрізаємо шматки фольги для кожної риби. Їх розмір повинен бути таким, щоб скумбрію можна було надійно загорнути.
Ту область фольги, яка буде стикатися з рибою, змащуємо рослинним маслом. Укладаємо потім філе, а на нього кладуть часточки лимона. Загортаємо досить щільно, щоб при запіканні потім нічого не витікало. Поміщаємо скумбрію у фользі на решітку мангалу з тліючим вугіллям. Запікаємо до готовності. На процес може піти орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин, залежно від величини спека. Не забуваємо ґрати перевертати на різні боки.
Готову скумбрію знімаємо з мангалу, обережно розкриваємо фольгу. Перекладаємо філе на блюдо і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.
Смачного!