Тісто для піци не обов’язково має бути дріжджове. Є багато інших варіантів, які дають відмінний результат. У даному рецепті готуємо тісто на основі сметани та оливкової олії. Поєднання цього кисломолочного продукту з рослинним маслом дає досить пористу і розсипчасту структуру, при цьому, не позбавляючи її м’якості. Для піци – це те, що треба.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки
Процес приготування:
Як приготувати смачне тонке тісто для піци без дріжджів? У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль. Віночком збовтуємо до однорідності. Вливаємо сметану. Що стосується жирності використовуваного продукту, то варто знати, що чим сметана жирніше, тим більш ніжною і розсипчастою вийде основа для піци. Слідом додаємо оливкову олію. Віночком змішуємо всі рідкі компоненти у загальну масу.
Порціями всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто спочатку ложкою, вмішуючи борошно до досягнення густоти тіста, а потім переходячи на ручний заміс. Готова маса повинна залишатися м’якою, податливою, ні в якому разі не тугий. Можливо, борошна знадобиться більше або менше, чек зазначено в рецепті – це залежить від виду конкретної борошна. Скачуємо тісто в кулю – його поверхня не липне до рук.
Приготоване тісто розгортаємо в тонкий коло качалкою. Далі прямуємо рецептом і формуємо піцу.
Температура духовки – 180-190 градусів. Випікання рекомендується на нижньому або середньо-нижньому рівні.
При використанні не занадто вологою начинки таке тісто пропікається за двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто на сметані для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци на сметані Швидке тісто для піци на сухих дріжджах