Рецепт цього тесту є абсолютно універсальною. Його можна використовувати для приготування піци, пиріжків, ватрушок, біляшів та іншої випічки. Причому, вийде смачно, як на сковороді, так і в духовці.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати дріжджове тісто для піци і пиріжків, у склянку з теплим молоком всипте дріжджі, столову ложку цукру і борошна, перемішайте і залиште суміш на 15 хвилин в теплому місці.

Борошно просіяти через дрібне сито. Це зробить тісто повітряним і пишним.

В половину борошна додайте тепле молоко, цукор, сіль і дріжджову суміш, перемішайте і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Масло вершкове розтопити на маленькому вогні.

У тісто додайте борошно, розтоплене масло і перемішайте.

Коли тісто стане досить густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками.

Потім перекладіть його в миску і залиште ще на 60 хвилин, щоб вона як слід піднялося.

Через годину тісто збільшиться в об’ємі і буде готове для подальшої роботи.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць на молоці Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах