Варення з аґрусу дасть фору будь-якому іншому варенню по своїй універсальності і легкості приготування. З ним не потрібно довго возитися, уваривая ягоди до втрати ними природного смаку. Для рецепту краще підходить міцний зелений аґрус.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Аґрус – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати смачне варення з аґрусу без варіння? Почистити агрус від зелених чашолистків і сухих клювиков, перебрати і видалити зіпсовані, перезрілі або пригнічені ягоди.

Агрус перемити в мисці з холодною водою кілька разів, дрібний сміття, який буде спливати на поверхню, можна збирати дрібним ситом. Викласти чисті ягоди на паперові серветки і дочекатися повного висихання.

Пересипати аґрус в підходящу для подрібнення ємність і пюрировать його заглибним блендером. Додати цукровий пісок і знову збити масу, щоб цукор добре розійшовся в ягідному соку.

Банки і кришки потрібно заздалегідь підготувати, помити і простерилізувати. Варення розкласти по банках, закатати за допомогою машинки. Прибрати сире варення з аґрусу в темне холодне місце з постійною температурою і використовувати в міру потреби.

Приємного апетиту!

Агрус без варіння з цукром Агрус без варіння на зиму Агрус на зиму Агрус протерту з цукром Варення з аґрусу без варіння Варення з аґрусу блендером Варення з зеленого агрусу Царський (смарагдове) варення з аґрусу