Варення з аґрусом носить назву «царський», так як здавна вважається справжнім делікатесом. Хоч сьогодні приготувати цю смакоту і стало простіше, воно досі вважається вишуканим блюдом. А додавши до агрусу апельсин, отримаємо ще більш ароматне і соковите варення для всієї сім’ї.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як приготувати царський варення з агрусу з апельсином? Заздалегідь підготовлені для варення простерилізувати банки.

Кришки обдати окропом.

Ягоди агрусу ретельно промити, видалити хвостики, просушити на кухонному рушнику. Висипати аґрус в каструлю, засипати його цукром. Почекати, поки ягоди пустять сік. В цей час апельсин помити, нарізати великими шматками і подрібнити у блендері. Вилити апельсинову масу в агрус з цукром, додати воду, поставити на вогонь. Варити близько півгодини. Потім вимкнути вогонь і залишити варення на ніч. Вранці ще раз зварити варення.


Готове царський варення з агрусу з апельсином розлити по підготовленим банкам. Поставити настоюватися в тепле місце на добу, потім переставити в холодне місце. По-справжньому царський варення готове!

Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу Варенье Царський (смарагдове) варення з аґрусу