Дуже смачно виходить, якщо заготовити помідори разом з іншими овочами, приміром, зробити салат з томатів з капустою. Його не потрібно стерилізувати, а це, погодьтеся, дуже зручно.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати смачні помідори з капустою на зиму. З капусти зняти верхні пошкоджені листя, помити качан. Поділити його на 4 рівні частини і зрізати качан. Нашаткувати капусту дрібними смужками.

Помідори перебрати і помити. Видалити щільні білі частини і порізати на шматочки.

У перцю прибрати плодоніжку з насіннєвою коробкою. Помити перець зсередини і зовні, порізати тонкою довгою соломкою.

Моркву почистити, помити і потерти на крупній тертці.

З лука видалити лушпиння, помити його і порізати півкільцями.

Овочі змішати, додати сіль, оцет, цукор і рослинне масло. Ретельно перемішати і залишити постояти близько 1 години. Далі перекласти салат в каструлю, встановити її на середній вогонь і довести до кипіння. Коли овочева маса закипить, зменшити вогонь до мінімального значення, накрити каструлю кришкою і тушкувати овочі ще 20 хв. Періодично знімати кришку і перемішувати овочі, щоб не пригоріли.

Поки гаситься салат, банки потрібно нагріти, стерилізувати не треба. Приготовані помідори з капустою і перцем перекласти в гарячі банки, закупорити кришкою. Закутати в ковдру, перевернути і дати охолонути протягом доби, після чого прибрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з цибулею Овочеві салати на зиму Помідори з цибулею на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Солодкі помідори з цибулею на зиму