Дуже смачно виходить, якщо заготовити помідори разом з іншими овочами, приміром, зробити салат з томатів з капустою. Його не потрібно стерилізувати, а це, погодьтеся, дуже зручно.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Сіль – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати смачні помідори з капустою на зиму. З капусти зняти верхні пошкоджені листя, помити качан. Поділити його на 4 рівні частини і зрізати качан. Нашаткувати капусту дрібними смужками.
Помідори перебрати і помити. Видалити щільні білі частини і порізати на шматочки.
У перцю прибрати плодоніжку з насіннєвою коробкою. Помити перець зсередини і зовні, порізати тонкою довгою соломкою.
Моркву почистити, помити і потерти на крупній тертці.
З лука видалити лушпиння, помити його і порізати півкільцями.
Овочі змішати, додати сіль, оцет, цукор і рослинне масло. Ретельно перемішати і залишити постояти близько 1 години. Далі перекласти салат в каструлю, встановити її на середній вогонь і довести до кипіння. Коли овочева маса закипить, зменшити вогонь до мінімального значення, накрити каструлю кришкою і тушкувати овочі ще 20 хв. Періодично знімати кришку і перемішувати овочі, щоб не пригоріли.
Поки гаситься салат, банки потрібно нагріти, стерилізувати не треба. Приготовані помідори з капустою і перцем перекласти в гарячі банки, закупорити кришкою. Закутати в ковдру, перевернути і дати охолонути протягом доби, після чого прибрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з цибулею Овочеві салати на зиму Помідори з цибулею на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Солодкі помідори з цибулею на зиму