Білі гриби, обсмажені на вершковому маслі з цибулею і часником – це справжній делікатес! Ніжні і хрусткі, з приголомшливим вершковим смаком і грибним ароматом, посипати свіжою зеленню. Хто зможе відмовитися від такого задоволення?!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Білі гриби – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 2 – 4 гілки
- Цибуля зелена – 1 – 2 пера
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати смажені білі гриби з цибулею? Гриби кілька раз промиваємо в проточній прохолодній воді і чистимо від сміття. Капелюшки грибів нарізаємо невеликими скибочками, ніжки шаткуємо кружальцями товщиною близько 1 см.
У розігріту сковороду викладаємо вершкове масло і розпускаємо його на середньому вогні.
Потім викладаємо в сковороду нарізану кубиками часник. Обсмажуємо 1-2 хвилини, щоб масло просякнув ароматом часнику, і виймаємо його з сковороди.
Потім в сковороду викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо на середньому вогні 15-20 хвилин, не забуваючи часто помішувати. Спочатку з грибів виділиться рідина, її ні в якому разі не зливаємо, а чекаємо, поки вона випарується.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
Викладаємо його в сковороду, додаємо сіль і перець, перемішуємо і обсмажуємо гриби протягом 5-7 хвилин. По готовності сковороду з грибами знімаємо з вогню й даємо настоятися ще 5-10 хвилин.
Готові гриби викладаємо на порційну тарілку, посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти