Приготувати на вечерю гриби, смажені з цибулею та картоплею, вміє кожна господиня. Але важливо готувати їх правильно, щоб максимально збереглися смак і корисні якості цих продуктів. Готувати будемо зі свіжими білими грибами, хоча можна взяти сухі або консервовані. Вам пропонується посмажити гриби на свинячому шпику замість традиційного рослинного масла.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білі гриби – 500 гр.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кмин – за смаком
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Як приготувати білі гриби смажені з цибулею та картоплею? Свіжі білі гриби очистіть від сміття, добре промийте холодною водою і наріжте на тонкі скибочки.

Свиняче сало (шпик) наріжте на тонку соломку і розділіть на дві частини.

Почистіть цибулини, наріжте їх на чверть колечка. На сковорідці розтопити половину нарізаного шпику і обсмажте в ньому цибулю до прозорості.

Потім покладіть в сковороду нарізані білі гриби, додайте сметану і тушкуйте на невеликому вогні до готовності грибів і випарювання рідини.

Картопля (в мундирах або очищений) відваріть до готовності і наріжте його на брусочки. Потім обсмажте картоплю з рештою шпиком на іншій сковорідці. Смажте картоплю на великому вогні, щоб він став золотистим.

Обсмажену картоплю перекладіть до грибів, додайте за смаком сіль і кмин, перемішайте і посмажте все на невеликому вогні протягом 2-5 хвилин.

Приготоване блюдо розкладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти