Ситне і смачне блюдо з маринованих груздів готується швидко. Подаватися воно може з різними гарнірами з круп, овочів або картоплі. Так само можна використовувати приготовлені за такої технології гриби як начинку в пиріжках і млинцях або як заправку в суп.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Грузді мариновані – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смажених груздів з цибулею? Гриби перекладіть в друшляк і промийте під проточною водою. Ретельно перемішайте і залиште їх, щоб стекла рідина на 5 хвилин. Наріжте гриби смужками і викладіть в прогріту сковороду з олією.

Гриби обсмажуйте 10 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою і помішуючи, до появи золотистої скоринки.

Очищену і промиту подрібніть цибулину півкільцями і викладіть у другу розігріту сковороду з олією.

Лук обсмажте до рум’яності на невеликому вогні.

Часник очистіть і промийте, після чого дрібно подрібніть кубиком.


Об’єднайте гриби, цибулю і часник в одній сковороді і перемішайте.

Потушкуйте всі інгредієнти 5 хвилин на малому вогні і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти