На зиму хочеться заготовити якомога більше смачних і різноманітних страв. Смажені кабачки поповнять ряди закаток і обов’язково сподобаються домочадцям. Це рецепт швидкого способу готування, на основі оцту і без термічної стерилізації. При цьому зберігатися така страва дуже добре.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 5 зуб.
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Перець чорний мелений – 3 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування смажених кабачків на зиму без стерилізації? Кабачки співаємо і ріжемо їх кружками товщиною 0,8-1 див.
сковороду Змащуємо олією і викладаємо кабачки, посипаємо їх сіллю і перцем, обсмажуємо пару хвилин до золотистого кольору з обох сторін.
Зубчики часнику подрібнюємо за допомогою преса і змішуємо з оцтом. Потім кожне кільце кабачка в оцті.
Перекладаємо кабачки в банки і закатуємо кришками. Зберігати таку страву потрібно у прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Кабачки як грузді