Кабачки в такій інтерпретації мають насичений пікантний смак. Завдяки попередньому обсмажуванню, а також додавання часнику, кропу і рослинного масла, цей досить нейтральний овоч набуває яскравий, інтенсивний, ароматне звучання. Така закуска прикрасить будь-яку м’ясну або овочеву страву. Варто запастися парою баночок такої консервації – це не тільки додасть яскравого смаку зимових днів, але і полегшить процес складання меню.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Кабачки (молоді) – 1,7 кг
- Масло соняшникова – 100 – 120 гр.
- Часник – 15 гр.
- Кріп – 7 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки з часником на зиму легко! Для такої заготовки варто вибрати молоді кабачки, які не переросли п’яти-шести сантиметрів у діаметрі. Ретельно промиваємо овочі і обсушуємо їх.
Нарізаємо підготовлені кабачки кружальцями товщиною два сантиметри. Обсмажуємо нарізані кабачки сковороді з розігрітим рослинним маслом з обох сторін. Укладаємо готові кабачки на тарілку і даємо їм трохи охолонути.
Часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо в ступці. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно ріжемо. В чисту суху банку наливаємо частина рослинного масла, оцет, кладемо подрібнений часник і кріп. Далі щільно викладаємо обсмажені кабачки. Якщо масла виявилося недостатньо, доливаємо його поверх кабачків. Не забуваємо, що банку можна заповнити вмістом не вище, ніж за два сантиметра до країв шийки. Накриваємо банку стерильними сухими кришками і отруюємо на стерилізацію. Якщо використовуються банки об’ємом 0,5 літра, то стерилізуємо 25 хвилин. Якщо мова йде про банк об’ємом один літр, то час стерилізації збільшується до 40 хвилин. Після стерилізації банки герметично закатуємо кришками, ставимо догори дном і даємо їм повністю охолонути. Остиглу консервацію прибираємо в місце зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки з кропом і часником Кабачки на зиму Кабачки як грузді ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків