Раджу приготувати смачну і ароматну закуску з смажених кабачків з майонезом на зиму. Закуска готується швидко, і виходить досить незвичайною і пікантною. Таку закуску я готую постійно і у великих кількостях


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – 350 мл
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати смажені кабачки з майонезом на зиму легко! Підготуйте необхідні продукти для закуски з кабачків. Кабачки добре помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Очищені кабачки наріжте на кільця.

Нарізані кабачки викладіть в ємність шарами, пересипавши сіллю. Залиште на пару годин. Злийте сік, що виділився.

Увімкніть плиту. Поставте глибоку сковороду. Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізані кабачки і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажені кабачки викладіть на блюдо і повністю остудіть.

Петрушку добре промийте, просушіть і дрібно нарубаєте.

Часник очистіть від лушпиння, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес.

Банки ретельно вимийте, стерилізуйте зручним для вас способом. На дно банок викладіть чайну ложку майонезу і жменю нарізаної петрушки, а також налийте по половині чайної ложки столового оцту.

Обсмажені кабачки викладіть шарами, перекладайте подрібненим часником і петрушкою, в середину викладіть трохи майонезу.

Банки повністю заповніть, вільне місце заповніть олією.

Банки з кабачками накрийте стерильними кришками і поставте в каструлю, налийте трохи води, поставте на вогонь і стерилізують 30 хвилин.

Закрутіть кришками, повністю остудіть, перевернувши догори дном. Потім приберіть в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Кабачки з майонезом і часником Кабачки з майонезом на зиму Кабачки на сковороді швидко і смачно Смажені кабачки з часником і майонезом в борошні