Лисички – гриби, за якими полюють всі грибники. Лисички практично ніколи не бувають червивими і ростуть семейками. Тому збирати їх суцільне задоволення. Хочу поділитися улюбленим рецептом, яким часто користуюся сама і раджу всім знайомим. Смажені лисички з вершками виходять ароматними та смачними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Грузді білі – 400 гр.
- Сметана 26% – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати смажені лисички з вершками? Першим ділом ретельно переберіть лисички і очистіть їх від лісового сміття, потім добре промийте його в холодній проточній воді кілька разів.
У невеликій мисці розведіть слабкий сольовий розчин і помістіть в нього підготовлені лисички на 10 хвилин. Після чого злийте їх через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва волога скла.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою, потім наріжте середніми за розміром кубиками.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, викладіть вказане в рецепті кількість вершкового масла.
Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до розм’якшення.
Після чого викладіть підготовлені лисички і обсмажте до золотистого кольору, періодично перемішуючи. Готуйте під кришкою на повільному вогні до тих пір, поки весь виділився грибний сік повністю не випарується. На це може знадобитися приблизно 15-20 хвилин.
Потім влийте необхідну кількість вершків 20% жирності і добре перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте ще 10-15 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.
Улюблену зелень, я використовувала кріп, ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть від зайвої вологи, а потім дрібно наріжте гострим ножем.
Подрібнену зелень додайте до лисичкам, перемішайте, після чого відразу зніміть з вогню.
Готові лисички з вершками подавайте на стіл. Я як гарнір використовувала картопляне пюре.
Приємного апетиту!
Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти