Серед розмаїття способів переробки грибів виділяється саме смаження. Смажені гриби завжди виходять дуже смачними. Даний рецепт описує приготування смажених підберезників на зиму. Такий спосіб приготування дозволить поласувати найсмачнішими грибами не тільки зараз, але й взимку!
Інгредієнти: на 1 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 – 1.5 ч. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування смажених підберезників на зиму? Підберезники необхідно перебрати від лісового сміття і ретельно промити. Далі наріжте чисті гриби довільним чином, але не дуже дрібно.
В сковороду вливаємо невелику кількість рослинної олії (для початку достатньо 1 столової ложки) і викладаємо туди гриби. Ставимо сковороду на вогонь і готуємо гриби приблизно 15-20 хвилин. За цей час повинна випарується вся волога з грибів.
Через деякий час додаємо до грибів подрібнену цибулю і залишився кількість рослинного масла. Тушкуємо підберезники ще 15 хвилин, не забуваючи в процесі приправити сіллю.
Підберезники відразу ж у гарячому вигляді розподіляємо по підготовленим банкам, закриваємо їх кришками. Остуджуємо заготовку при кімнатній температурі, потім перемістіть її на зберігання в прохолодне місце.
Смажені підберезники на зиму готові!
Приємного вам апетиту!
Підберезники і підосичники на зиму Смажені підберезники Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти