Заготівля смажених грибів на зиму – не зовсім звичний варіант. Підосичники обсмажують у великій кількості олії, після чого консервуються в банках без додавання спецій. Такий варіант заготовки ідеально підходить для використання грибів в якості добавки до вареному або смаженому картоплі. Гриби виходять досить жирним, тому при їх використанні необхідно регулювати кількість масла в основному блюді.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Підосичники свіжі – 1 кг
- Масло рослинне – 150 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт смажених красноголовців на зиму простий у приготуванні! Підосичники чистимо від сміття і добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води.
Потім нарізаємо капелюшки грибів на кілька частин, а ніжки невеликими кільцями. Якщо ніжки товсті – можна розрізати їх уздовж навпіл.
В розігріту суху сковороду викладаємо підготовлені гриби і обсмажуємо під закритою кришкою до випаровування рідини. Потім додаємо в сковороду олію і вершкове масло, перемішуємо і обсмажуємо гриби 20-25 хвилин, в кінці приготування додаємо сіль, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Банки для грибів промиваємо питною содою, добре споліскують проточною водою і ставимо в духовку шийкою вниз, стерилізуємо банки при 110-120 градусах 5-7 хвилин. Потім гарячі гриби розкладаємо по стерилізованим баночках і заливаємо олією, в якому вони смажилися. Масло має повністю покривати гриби. Якщо масла виявиться замало – необхідно прожарити додаткову порцію на сковороді 5-7 хвилин, потім додати в закатку. Банки щільно закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо баночки з грибами на зберігання в темне прохолодне місце.
Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти