Опеньки – це гриби з багатим вмістом фосфору, їх люблять всі і господині прагнуть кожен рік заготовити грибочки в достатній кількості. Існує безліч різноманітних рецептів на будь-який випадок життя і будь-який смак. За цим рецептом опеньки можна заготовити без загортання.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Кріп – 5 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Сіль – 4 – 5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 шт.
- Листя хрону – 6 – 8 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати солені опята без загортання? Опеньки переберіть, помийте, при бажанні можна сортувати за розміром і складіть їх в каструлю. Проваріть гриби 5 хвилин у підсоленій воді, це допоможе зберегти їх цілісність.
Відкиньте опеньки на друшляк, промийте під холодною водою і дайте стекти зайвої рідини.
Підготуйте невеликі ємності для засолювання, це можуть бути банки або пластикові контейнери. Розкладіть в ємності в рівних кількостях очищені зубчики часнику, лавровий лист, свіжий кріп і трохи солі.
Зверху покладіть шар грибів висотою в 3 сантиметри, знову посоліть, просыпьте сухим кропом. Наступні шари опеньків просто просыпайте сіллю. Таким чином наповніть всі ємності.
Зверху укрийте опеньки вимитими листям хрону, вони є хорошим антисептиком і не дадуть утворитися цвілі. У склянці води розчиніть столову ложку солі і залийте цією сумішшю гриби.
Закрийте ємність кришкою і приберіть в прохолодне місце на 2 тижні. Після цього опеньки будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!
Солені опята Як приготувати опеньки - рецепти