Солені опята виходять хрусткими і ароматними. Закуску можна приготувати швидким способом і в цей же день подавати до столу. Гриби зможуть доповнити багато страви і урізноманітнити ваш стіл.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Готувати солені опята швидкого приготування одне задоволення! Гриби добре промиваємо, після чого перекладаємо в каструлю з водою. Варимо 25 хвилин на помірному вогні.
Знімаємо з плити і відкидаємо опеньки на друшляк.
Окремо кип’ятимо дві склянки води.
Після закипання додаємо у воду сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист, горошини чорного перцю, оцет і подрібнені цибуля та часник. Кип’ятимо дві хвилини і знімаємо з плити.
Гриби розкладаємо по підготовленим банкам, на них виливаємо воду зі спеціями і чекаємо повного остигання.
Після чого солені опята готові до вживання!
Гриби на зиму Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти