Солені опята виходять хрусткими і ароматними. Закуску можна приготувати швидким способом і в цей же день подавати до столу. Гриби зможуть доповнити багато страви і урізноманітнити ваш стіл.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Готувати солені опята швидкого приготування одне задоволення! Гриби добре промиваємо, після чого перекладаємо в каструлю з водою. Варимо 25 хвилин на помірному вогні.

Знімаємо з плити і відкидаємо опеньки на друшляк.

Окремо кип’ятимо дві склянки води.

Після закипання додаємо у воду сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист, горошини чорного перцю, оцет і подрібнені цибуля та часник. Кип’ятимо дві хвилини і знімаємо з плити.

Гриби розкладаємо по підготовленим банкам, на них виливаємо воду зі спеціями і чекаємо повного остигання.

Після чого солені опята готові до вживання!

Гриби на зиму Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти