Дуже апетитне, смачне і незвичайне блюдо, приготоване з гарбуза. Запечена часточками, вона виходить м’якою і соковитою. А мед і ароматні прянощі додадуть їй особливу родзинку! Пальчики оближеш!

Порада: для запікання краще всього вибрати горіхову гарбуз, вона більш солодка і м’яка на смак, її швидше й простіше всього готувати.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Кориця – за смаком
  • Гвоздика – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солодкої гарбуза часточками, запеченої в духовці? Гарбуз розрізаємо на дві половинки і очищаємо від насіння.

Потім зрізаємо шкірку і ріжемо гарбуз шматочками приблизно в 3 див.

Змащуємо деко олією і викладаємо гарбуз рядами.

Зверху посипаємо корицею, гвоздикою і змащуємо медом.

Відправляємо гарбуз запікатися в розігріту духовку при 180 градусах. Для цього знадобиться 30-40 хв., в залежності від розміру вашої гарбуза і її сорти.

Приємного апетиту!

Гарбуз з корицею шматочками в духовці Десерт з гарбуза в духовці Солодка гарбуз шматочками запечена в духовці Цукати з гарбуза в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці