Дуже апетитне, смачне і незвичайне блюдо, приготоване з гарбуза. Запечена часточками, вона виходить м’якою і соковитою. А мед і ароматні прянощі додадуть їй особливу родзинку! Пальчики оближеш!
Порада: для запікання краще всього вибрати горіхову гарбуз, вона більш солодка і м’яка на смак, її швидше й простіше всього готувати.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 1 шт.
- Мед – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Кориця – за смаком
- Гвоздика – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солодкої гарбуза часточками, запеченої в духовці? Гарбуз розрізаємо на дві половинки і очищаємо від насіння.
Потім зрізаємо шкірку і ріжемо гарбуз шматочками приблизно в 3 див.
Змащуємо деко олією і викладаємо гарбуз рядами.
Зверху посипаємо корицею, гвоздикою і змащуємо медом.
Відправляємо гарбуз запікатися в розігріту духовку при 180 градусах. Для цього знадобиться 30-40 хв., в залежності від розміру вашої гарбуза і її сорти.
Приємного апетиту!
Гарбуз з корицею шматочками в духовці Десерт з гарбуза в духовці Солодка гарбуз шматочками запечена в духовці Цукати з гарбуза в духовці Шматочки гарбуза на деку в духовці