Це той пиріг, з яким не доведеться витрачати багато часу на кухні. Швидко замішуємо тісто, викладаємо його у форму, зверху розподіляємо абрикоси і відправляємо в духовку. Незважаючи на всю свою простоту, випічка дуже смачна: тісто розсипчасте і м’яке, а фруктові шматочки соковиті, з легкою кислинкою, освіжаючі. Ідеальний десерт до чашки кави на полуденок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Абрикоси – 12 – 13 шт.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солодкого пирога з абрикосом? У миску кладемо м’яке вершкове масло, звичайний цукор і ванільний цукор. Збиваємо до отримання кремоподібній маси. По одному додаємо яйця і продовжуємо збивати.

Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем.

Замішуємо густе однорідне тісто.

Форму для пирога змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом – це спростить потім процес вилучення готового пирога з форми. Викладаємо у форму замішане тісто, розрівнюємо його по дну.

Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві частини і вручну витягаємо кісточку. На тесті у формі розкладаємо підготовлені абрикоси шкіркою вниз.

Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно сорок-сорок п’ять хвилин до світло-золотистого кольору. Готовий виріб має красиво зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути.

Потім дістаємо випічку з форми, перекладаємо на блюдо і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук