Шарлотка – улюблена всіма випічка, рецепт якої є в арсеналі кожної господині. В якості альтернативи цукру в тісто може бути додано згущене молоко. Воно підсолодить пиріг і доповнить його ніжний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 2 шт.
  • Виноград – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Ванілін – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шарлотку на згущеному молоці з яблуками легко! Фрукти помийте. З яблук видаліть серцевину з кісточками і наріжте їх тонкими часточками. Ягоди винограду відокремте від гілочок.

Вилийте в миску банку згущеного молока, розбийте яйце і збийте ці інгредієнти виделкою.

Всипте просіяне борошно в миску. Додати гашену лимонним соком соду, ванілін і замісити тісто.

Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто, розрівняйте його ложкою. Зверху розкладіть яблука і виноград. Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте форму з заготівлею в духовку, випікайте пиріг 30-40 хвилин. Готову шарлотку дістаньте з духовки, посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з ягодами Шарлотка на молоці з яблуками в духовці