У багатьох сім’я недільний ранок асоціюється саме з млинцями на сніданок. А щоб зробити їх різноманітними можна експериментувати не тільки з самими млинцями (на молоці, кефірі), але і з соусами до них. У даному рецепті вам пропонується приготувати кисло-солодкий абрикосовий соус.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати солодкий соус з абрикосів до млинців на зиму? Переберіть і промийте абрикоси. Для соусу краще використовувати стиглі і м’які плоди. Розділіть кожен фрукт навпіл, руками або ножем. Видаліть кісточки.

В глибоку каструлю налийте воду, покладіть в неї підготовлені абрикоси і поставте на плиту. Варіть абрикоси на маленькому вогні до розм’якшення. Потім дістаньте шумівкою абрикоси з води, перекладіть їх у тарілку і остудіть. Воду злийте в кварту, вона може знадобитися нам для регулювання густоти соусу.

Протріть розм’якшені абрикоси через сито.

Вийшло абрикосове пюре поверніть в каструлю, всипте туди ж цукор, перемішайте і доведіть на малому вогні до кипіння. Якщо ви бачите, що соус виходить дуже густим, можна додати трохи води, в якій варилися абрикоси.

Готовий соус гарячим розкладіть по невеликим банкам, які попередньо повинні бути обов’язково стерилізовані. Інакше висока вірогідність, що до зими соус не вартий. Щільно закрутіть також простерилизованными кришками. Зберігайте його в прохолодному і темному місці (комори, холодильнику, погребі).

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосовий соус