Грузді, як і всі гриби при засолюванні, добре поєднуються з кропом. Кропу не шкодуйте і можете додати його у вигляді парасольок, і насіння і свіжий. Солоні грузді з кропом на зиму будуть дуже ароматною і хрусткою. Солимо холодним способом з недовгим вимочуванням. Найголовніше в рецепті – витримати належний термін засолювання, щоб грузді придбали свій чудовий смак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Грузді білі – 6 кг
- Сіль – 240 гр.
- Кріп – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати солоні грузді з кропом на зиму? Грузді, бажано відразу після збору в лісі, добре переберіть, видаляючи весь лісовий сміття.
Потім помістіть їх в глибокий посуд і на ніч залийте холодною водою. За цей час грузді намокнуть, втратять гіркоту, і ви легко зможете їх помити. Вимочені грузді промийте проточною водою і щіточкою видаліть бруд з капелюшків. Ножем відріжте підстави ніжок. Великі гриби розрізати на половинки або четвертинки.
В посуд для засолювання груздів укладіть укропные парасольки, очищені зубки часнику і горошки перцю.
Потім покладіть у посуд підготовлені грузді, розташовуючи їх капелюшками вниз. Гриби кладіть шарами, пересипаючи кожен шар сіллю і спеціями.
Поверх груздів укладіть укропные парасольки.
На гриби встановіть будь-прес, що є важливим моментом при засолюванні грибів. Посуд з грибами поставте на 1,5 місяці в холодне місце. Періодично перевіряйте гриби, щоб вони зверху не підсихали і не покрилися цвіллю. Через півтора місяці можете знімати пробу і подавати закуску до столу.
Вдалих заготовок!
Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму