Якщо у вас абсолютно не вистачає часу на приготування будь-яких страв, зверніть свою увагу на цей рецепт. Ви зможете заощадити свої сили, відмовившись від стерилізації банок. Однак це ніяк не вплине на смак заготовки, який зможе вас приємно здивувати.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кавун – 2 кг
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сіль – 70 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Рецепт солоних арбузов в банках без стерилізації на зиму простий у приготуванні! Приготування солоних арбузов варто почати з обробки ягоди. Для зручності покладіть її прямо в раковину і включіть теплу воду. У процесі промивання кавуна ви можете скористатися харчовою содою або звичайним милом. Бажано повторити цей крок кілька разів, щоб прибрати всі забруднення з поверхні кавуна. Чистий кавун перекладіть на паперові рушники, які вберуть в себе зайву вологу.

Коли кавун буде абсолютно сухий, розріжте його на невеликі часточки. Вони повинні вільно проходити в банку. Ви також можете очистити кавун від шкірки або її зеленої частини. Відкладіть готові кавунові часточки в бік.

Тепер нам необхідно промити банки. Для цього нам знадобиться харчова сода або звичайне мило. Добре сполосніть банки. Переверніть їх і поставте на кухонне рушник, який потрібно розмістити на столі. Покладіть кришки для банок в невелику миску. Залийте їх холодною водою. Поставте посуд у мікрохвильову піч і залиште в ній на 5 хвилин. Після цього злийте воду і покладіть кришки до банків.

Рівномірно розподіліть кавунові часточки по ємностях. Додайте до них кріп, який необхідно заздалегідь подрібнити, і листя смородини. Налийте в невелику каструлю холодну воду. Поставте посуд на вогонь. Коли вода почне кипіти, додайте в неї сіль. Добре розмішайте розсіл, щоб всі кристали швидко розчинилися. Поваріть розсіл протягом 2-3 хвилин. Після цього зніміть каструлю з плити. Дозвольте розсолу трохи охолонути. Потім процідіть його, використовуючи сито або просту марлю. Залийте кавунові часточки розсолом. Залиште їх для заквашування і скисання приблизно на 3 доби.

Коли пройде 3 доби, злити розсіл назад в каструлю. Поставте її на плиту. Кип’ятіть, розсіл протягом 5-10 хвилин. За бажанням ви можете додати в нього лавровий лист або горошини чорного перцю. Після цього ви також можете процідити його ще раз, щоб заготовка мала привабливий зовнішній вигляд.

Знову залийте кавунові часточки гарячим розсолом. Акуратно закрутіть кришку. Слідкуйте за тим, щоб на поверхні банок не з’явилися тріщини та інші пошкодження. Якщо ж така ситуація станеться, вам доведеться замінити ємність. Переверніть банки і поставте їх на рушник. У такому положенні банки будуть піддаватися додаткової термічної обробки. Залиште їх остигати. За бажанням ви також можете загорнути банки в рушник або ковдру. Коли банки повністю охолонуть, перенесіть їх в прохолодне місце, в якому заготовки будуть чекати свого часу.

Цей рецепт є одним з найпростіших способів приготування арбузов. Для його приготування вам доведеться витратити менше години свого вільного часу. В результаті ви отримаєте закуску, яка володіє цікавим і приємним смаком. Вона буде відмінно виглядати як на обідньому, так і на святковому столі. Рекомендуємо спробувати приготувати солоні кавуни прямо зараз.

Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Як закрити кавун в банках на зиму