Кавуни дуже корисні і навіть в маринованому і закатанном вигляді вони не втрачають свої корисні властивості і смакові якості. Хіба це не привід порадувати себе і своїх близьких смачною ягодою в розпал снігових хуртовин?


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Кавун – 5 – 6 кг
  • Вода – 4,5 – 5 л
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Оцтова есенція – 1,5 ст. л.
  • Гвоздика – 6 зірок
  • Перець чорний горошок – 12 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати солодкого кавуна в банку на зиму? Кавун ретельно промиваємо під струменем води, потім промиваємо злегка охолодженим окропом.

розрізаємо Плід навпіл.

Половини розрізаємо на невеликі четвертинки для того, щоб шматочки без проблем влазили в горлечко банки. За бажанням можна обрізати зелену шкірку.

Нарізані шматочки кавуна укладаємо в заздалегідь простерилизованную банку не дуже щільно, так часточки краще зберігають свою форму.

Наповнені банки заливаємо окропом, закутуємо в рушник і залишаємо нагріватися. Готовність можна перевірити так: на дно банки повинно стати гарячим. Як правило, це займає близько 40 хвилин.

Після повного прогрівання, зливаємо всю рідину з банок в одну ємність, доводимо до кипіння і кип’ятимо близько 3-4 хвилин.

В кожну банку кладемо кілька зірочок гвоздики і кілька горошин чорного запашного перцю.

Гарячим розсіл заливаємо все банки і додаємо ½ столової ложки есенції.

Після цього всі закатуємо, перевертаємо догори дном і накриваємо рушником до повного охолодження.

Через півтора-два місяці соління будуть готові до вживання. Солодкий маринований кавун чудово підходить до будь-якої страви. Приємного апетиту!

Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун в банках без оцту на зиму Маринований кавун в банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Солоний кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму