Осінній рецепт, який урізноманітнює будь-який стіл в новорічні свята. Кавуни виходять пряні і ароматні завдяки гілках смородини і вишні. Соління в бочках не потребують коментарів!
Інгредієнти: на 60 л.
- Кавун – 10 – 12 шт.
- Живці смородини чорної – 7 – 10 шт.
- Гілка вишні з листами – 7 – 10 шт.
- Сіль – 500 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні кавуни в бочці на зиму? Готуємо ємкість (бочка 60 літрів): бочку необхідно ретельно вимити і обдати окропом. Кавуни також моєму, не залишаючи забруднень на шкірці.
Під струменем води промиваємо гілки смородини і вишні, позбавляючись від засохлих, хворих листя.
На дно чистої бочки викладаємо половину гілок і наверх щільно один до одного кладемо кавуни, намагаючись залишати якомога менше пустот.
Зверху арбузов укладаємо залишилися гілки, саме вони додадуть нашим соління пряний смак і аромат.
Приступимо до приготування розсолу. Для цього нам буде потрібно двенадцатилитровое відро з кип’яченою і охолодженою водою. До води додаємо півкілограма солі і 250 грам цукру, ретельно перемішуємо, поки всі кристали не розчиняться. Коли вода стане прозорою – заливаємо кавуни.
Коли кавуни покриті розсолом – закриваємо бочку кришкою і залишаємо в темному місці мінімум на 2 місяці.
Кавун в банках без оцту на зиму Кавун на зиму в банках Солоний кавун на зиму в банках