Цей рецепт дозволить вам приготувати дуже незвичайне, але смачне блюдо. Така заготівля точно зможе дотриматися до самої зими. Спробувавши одного разу це цікаве блюдо, ви точно вирішите приготувати його ще раз.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кавун – 1,5 кг
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гірчиця порошок – 3 ст. л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування солоних арбузов з гірчицею на зиму. Починати готувати даний рецепт рекомендується з обробки кавуна. Поставте його в раковину і включіть теплу або гарячу воду. Промийте кавун разом з харчовою содою або простим милом. Бажано зробити це кілька разів, щоб прибрати всі забруднення з поверхні кавуна. Перекладіть його на паперові рушники, які потрібно розстелити на столі. Вони вберуть в себе всю зайву вологу, яка знаходиться на кавуні.

Коли кавун буде повністю сухим, починайте нарізати його невеликими шматочками. Головне, щоб вони добре проходили в банки. Якщо хочете, ви можете обрізати шкірку кавуна або прибрати тільки його зелену частину. Відкладіть в сторону вже готові кавунові часточки.

Приступаємо до обробки банок. Для цього нам необхідно промити їх у теплій воді, використовуючи харчову соду або господарське мило. Після цього залийте в банки холодну воду. Її висота не повинна бути більше 3 сантиметрів. Після цього поставте банку в мікрохвильову піч приблизно на 4-5 хвилин. Коли час вийде, злийте воду і поставте банки на кухонне рушник. Покладіть кришки для банок в тарілку і залийте їх холодною водою. Поставте посуд в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Після цього злийте воду і покладіть кришки на рушник.

Коли банки повністю висохнуть, розподіліть по ним кавунові часточки. Робіть це максимально компактно, щоб в ємність помістилося як можна більше шматочків. Налийте в каструлю холодну воду. Поставте посуд на великий вогонь. Коли вода закипить, залийте окропом кавунові часточки. Накрийте банки кришкою. Дозвольте кавунам настоятися протягом 10-15 хвилин.

Коли час вийде, злийте воду назад в каструлю. Щоб зробити це акуратно, ви можете використовувати для цього кришку з отворами. Поставте каструлю на вогонь. Дочекайтеся, коли вода почне кипіти. Додайте у воду сіль. Добре розмішайте розсіл, щоб всі кристали швидко розчинилися. Після цього ви можете відразу додати в розсіл лавровий лист і горошини чорного перцю. Поваріть розсіл протягом 2-3 хвилин. Коли час вийде, зніміть каструлю з плити.

Додайте до кавуновим часточок кріп, який потрібно заздалегідь подрібнити, листя смородини і суху гірчицю. Залийте кавуни готовим розсолом. Акуратно закрутіть кришку. Уважно стежте за тим, щоб на поверхні банок не з’являлося жодних пошкоджень, наприклад, тріщин. Якщо ж така неприємна ситуація станеться, вам доведеться швидко замінити ємність. Переверніть банки і поставте їх на кухонне рушник, який потрібно розстелити на столі. У такому положенні кришка буде піддаватися додатковій термічній обробці. Якщо хочете, ви можете загорнути банки в плед або невелике ковдру. Дочекайтеся, коли вони повністю охолонуть. Потім перенесіть їх в саме прохолодне місце у вашому будинку.

Солоні кавуни з гірчицею готові. Таке незвичайне поєднання продуктів створюють цікавий смак. Завдяки йому така страва стане відмінною закускою для святкового столу. Кавуни точно зможуть здивувати ваших гостей. Настав час спробувати, що у нас вийшло!

Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун в 3-х літрових банках на зиму Як закрити кавун в банках на зиму Як засолити кавун шматочками в банку на зиму