Квашені огірки на зиму виходять соковитими і ароматними, наче з бочки. Пропонуємо приготувати кислі огірки по простому рецептом під залізною кришкою. Страва стане універсальним частуванням для вашого столу.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кислі огірки на зиму під залізною кришкою? Огірки ретельно промиваємо. Заливаємо холодною водою і даємо настоятися близько 5 годин.

Після того як огірки настоялися, підготуємо банки і інгредієнти. Часник очищаємо і ріжемо пластинами.

На дно банки викладаємо кріп і листя хрону і смородини.

Далі в банку відправляємо огірки і часник. Заливаємо це все кип’яченою водою з сіллю.

Закриваємо банку з огірками капроновою кришкою і даємо постояти в звичайній кімнатній температурі близько 3 днів. За цей час огірки помутнішають.

Потім зливаємо розсіл, вливаємо холодну воду і знову зливаємо. Так ви промиєте осад.

Після кип’ятимо чисту воду, вливаємо в огірки і закриваємо залізною кришкою. Домашня заготівля готова!

Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Огірки на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму