Цей рецепт ви можете використовувати для засолювання огірків на зиму холодним способом. Огірки засолюються без додання оцту і тільки з пряною зеленню. Вам пропонується додати до огірків трохи горілки. Вона зробить огірочки хрусткими і сприяє кращому зберіганню. Спробуйте!
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1.5 кг
- Вода – 1.5 л
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Горілка – 100 гр.
- Листя чорної смородини – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Парасольки кропу – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати солоні огірки під капроновою кришкою без стерилізації на зиму просто! Огірки для засолювання замочіть на 2 години в холодній воді. За цей час промийте з харчовою содою банки і стерилізуйте будь-яким способом. Парасольки кропу і листя помийте і укласти в підготовлені банки.
Замочені огірки промийте проточною водою і компактно розкладіть в банки з прянощами.
В окремий посуд налийте розраховане кількість холодної води. Насипте в неї сіль і цукор і розмішайте до повного розчинення. Потім розсіл додайте горілку і залийте ним огірки в банки, заповнюючи їх до самого верху.
Банки прикрийте нещільними кришками або марлею і залиште на 3 дні при домашньої температурі для початку процесу бродіння.
Після закінчення цього часу банки з огірками закрийте щільними (подвійними) капроновими кришками.
Можете в розсіл в банки насипати трохи насіння гірчиці, щоб огірки не перекисли. Банки перенесіть на зберігання в холодне місце.
Їжте на здоров’я!
Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Солоні огірки на зиму Солоні огірки холодним способом на зиму