Сьогодні ми займемося заготовками на зиму – це будуть різані огірочки з петрушкою. Петрушка дуже ароматна зелень, в поєднанні з хрусткими огірками та гострим часником у нас вийде смачна пікантна закуска, яка відмінно доповнить ваш обід або вечерю.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Огірки – 4 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати огірки різані на зиму легко! Огірки замочуємо в холодній воді на 1-2 години. Потім добре промиваємо та нарізаємо шматочками середньої величини так, щоб їх було зручно класти в банки.

Петрушку промиваємо, трохи обсушуємо і дрібно рубаємо.

Петрушку покласти в глибоку ємність, додаємо сіль, цукор, рослинна олія, оцет і кип’ячену воду кімнатної температури. Часник чистимо і пропускаємо через прес, додати до зелені і добре перемішуємо.

В ємність до отриманого маринаду відправляємо огірочки і добре перемішуємо. Накриваємо ємність і відправляємо наш салат в холодильник на 4 години, щоб він промариновался.

Після закінчення часу дістаємо наш салат, розкладаємо його за чистим стерилізованим банкам, щільно утрамбовувавши. Заливаємо в кожну баночку маринад, в якому мариновался наш салат.

Для стерилізації нам знадобиться велика ємність, кладемо на дно ємності рушник і ставимо наші баночки з салатом. Наливаємо в ємність холодну воду, щоб вона покривала банки трохи вище середини і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10-12 хвилин. Після цього закриваємо банки кришками, вкриваємо рушником і даємо повністю охолонути. Потім прибираємо загортання в темне прохолодне місце для зберігання. Салат готовий. Перед вживанням рекомендується охолодити його в холодильнику 20-30 хвилин.

Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Різані огірки на зиму