Для солоних огірків на зиму під капроновими кришками, як правило, беруть великі за розміром овочі. Солять такі огірки в трилітрових банках. Солоні огірки використовують для приготування розсольників і солянок або як самостійну закуску. Розрахунок інгредієнтів наведено для трьох трилітрових банок.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Огірки – 4 кг
- Листя хрону – 6 шт.
- Листя чорної смородини – 8 шт.
- Листя вишні – 8 шт.
- Кріп – 6 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль велика – 9 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати солоні огірки на зиму під капроновою кришкою, підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання. Огірки ретельно вимийте, часник очистіть від лушпиння. Зелень і листя добре промийте під проточною водою і обсушити.
Помиті огірки замочіть в холодній воді на півгодини. Тим часом підготуйте трилітрові банки і кришки, ретельно помивши їх.
На дно банок укладіть листя, зверху парасольки кропу.
Очищений часник наріжте тонкими слайсами. Довільно розкладіть по банках. Гострий перець звільнити від насіння і теж розкладіть по банках.
Щільно розкласти огірки в банки так, щоб не було порожнього місця.
Наберіть півсклянки води і розчиніть в ній 3 столових ложки крупної солі.
Залийте холодною водою огірки, приблизно до половини банки. Вилийте приготовлену розсіл і доверху залийте водою.
Закрийте банку щільною капроновою кришкою. Те ж саме зробіть з рештою огірками. Закриті банки приберіть в темне прохолодне місце. Солоні огірки будуть готові не раніше ніж через місяць.
Приємного апетиту!
Заготовки на зиму Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту в 3-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму