Хочу поділитися смачним і простим рецептом солоних підберезників в банки на зиму. Відразу хочу відзначити, що для соління і маринування всіх грибів, не тільки підберезників, потрібно вибирати примірники середнього і маленького розміру. Тоді грибочки залишаться хрусткими і будуть тримати форму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підберезники свіжі – 1 кг
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 0.66 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солоних підберезників на зиму в банках? В першу чергу ретельно переберіть підберезники, добре очистіть їх від лісового сміття і промийте в холодній проточній воді кілька разів. Відокремте ніжки підберезників від капелюшків грибів. Грибочки середнього розміру розріжте навпіл.

Підготовлені підберезники викладіть в каструлю, добре посоліть і залийте великою кількістю холодної води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби близько години, періодично знімаючи піну. Після закінчення часу, вимкніть вогонь і залиште гриби остигати в каструлі. Зварені підберезники злийте через друшляк.

Після чого підберезники знову викладіть в каструлю, налийте літр питної води, додайте велику сіль, гвоздику і чорний перець горошком. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Потім зменшіть вогонь і варіть підберезники ще 20-25 хвилин. Тим часом банки ретельно вимийте з харчовою содою або за допомогою губки для миття посуду і миючого засобу, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин.

Гарячі підберезники акуратно розкладіть по стерильним банкам. По банкам рівномірно розподіліть маринад, в якому варилися підберезники, а потім влийте рослинне масло.

Добре закрийте капроновими кришками або загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Солоні підберезники подають з ріпчастою цибулею і нерафінованою соняшниковою олією.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Солоні гриби на зиму Солоні підберезники