Солити помідори в банці – звична справа. А ось технологія приготування солоних помідорів у відрі знайома не всім. Томати в даному випадку виходять з типовим бочковим смаком. Сумніваєтеся? Цей рецепт зможе розвіяти всі ваші сумніви з приводу засолювання помідорів у відрі!


Інгредієнти: на 10 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Вода – 3 л
  • Кріп – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати солоні помідори у відрі легко! Для приготування розсолу необхідно розчинити в гарячій воді сіль.

Розділіть промитий кріп, очищені зубчики часнику і нарізану шматочками перець приблизно на три рівні частини. Так дно відповідного відра укладаємо одну частину кропу, часнику і перцю.

Помідори ретельно промиваємо і з допомогою виделки проколюємо кожен плід кілька разів. Це необхідно для більш швидкого процесу засалювання.

Викладаємо томати в три шари, потім знову додаємо кріп, часник і перець.

Заповнюємо відро помідорами до верху.

Верхній шар помідор необхідно покрити рештою кількістю часнику, перцю і кропу. Потім помідори накриваємо кришкою для гніту і ставимо на неї вантаж.

Заливаємо у відро з помідорами гарячий розсіл. Залишаємо томати при кімнатній температурі на 5 діб, потім переміщаємо їх в холодильник або інше прохолодне місце на 2 доби.

Через тиждень солоні помідори будуть готові!

Приємного вам апетиту!

Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу з зеленню Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Швидкі мариновані помідори з часником