Багато хто не люблять зелені помідори, я теж до якогось часу їх не вживала в їжу, поки не спробувала зелені томати, приготовлені в банку холодним способом. Рекомендую скористатися рецептом і приготувати квашені зелені помідори без загортання.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Гірчиця – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування зелених помідорів без загортання. Зелені помідори, листя хрону, листя вишні, листя смородини, парасольки кропу ретельно промийте під холодною водою, обсушити.

Часник очистіть від лушпиння.

Вимийте і стерилізуйте банку в мікрохвильовій печі або в духовці.

На дно стерильної банки викладіть кілька листя хрону, смородини і вишні, чорний перець горошком і половину очищеного часнику.

Зелені помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою або виделкою.

Гострим ножем зробіть глибокі перехресні надрізи.

Заповніть банку до половини. Додайте листя хрону і часник. Заповніть банку повністю.

Приготуйте розсіл. У глибоку каструлю вилийте необхідну кількість питної води, додайте сіль, цукровий пісок і готову або порошкове гірчицю. Ретельно перемішайте.

Приготовленим розсолом залийте банку з зеленими помідорами.

Банку з помідорами закрийте капроновою кришкою і залиште на балконі, погребі чи підвалі.

Через півтора місяця зелені помідори будуть готові до вживання. Готові зелені помідори без загортання діставайте з банки в міру необхідності і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Помідори з хріном і часником Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори холодним способом Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори на зиму