Для швидкої засолювання краще підійдуть більш дрібні помідори, так як вони швидше просочаться сіллю і спеціями. Покладіть помідори в розсіл на пару днів і помідори будуть готові до наміченого застілля.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 8 – 10 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Суміш перців – 20 – 30 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як приготувати солоні помідори за 3 дні? Помідори, гострий перець і зелень промийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння. Гострий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте.
Зубчики часнику наріжте тонкими часточками.
На дно каструлі викладіть половину зелені, часнику та гострого перцю, лавровий лист і перець горошком.
Помідори розріжте навпіл у укладіть до каструлю.
У гарячій кип’яченій воді розчиніть сіль і цукор. Зверху на помідори викладіть решту зелені, часнику і перцю. Залийте помідори розсолом.
Накрийте помідори кришкою або тарілкою, зверху помістіть вантаж, наприклад, це може бути банку, наповнена водою.
Залиште помідори в прохолодному місці на 2-3 дні, цього часу вистачить, щоб помідори придбали приємний пряний смак. Після маринування для зручності зберігання, можна перекласти помідори в літрову банку і залити їх розсолом.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Гострі помідори часточками Малосольні помідори Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Швидкі мариновані помідори з часником