Для швидкої засолювання краще підійдуть більш дрібні помідори, так як вони швидше просочаться сіллю і спеціями. Покладіть помідори в розсіл на пару днів і помідори будуть готові до наміченого застілля.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 8 – 10 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Суміш перців – 20 – 30 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як приготувати солоні помідори за 3 дні? Помідори, гострий перець і зелень промийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння. Гострий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте.

Зубчики часнику наріжте тонкими часточками.

На дно каструлі викладіть половину зелені, часнику та гострого перцю, лавровий лист і перець горошком.

Помідори розріжте навпіл у укладіть до каструлю.

У гарячій кип’яченій воді розчиніть сіль і цукор. Зверху на помідори викладіть решту зелені, часнику і перцю. Залийте помідори розсолом.

Накрийте помідори кришкою або тарілкою, зверху помістіть вантаж, наприклад, це може бути банку, наповнена водою.

Залиште помідори в прохолодному місці на 2-3 дні, цього часу вистачить, щоб помідори придбали приємний пряний смак. Після маринування для зручності зберігання, можна перекласти помідори в літрову банку і залити їх розсолом.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Гострі помідори часточками Малосольні помідори Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Швидкі мариновані помідори з часником