Солянка з капусти, не дивлячись на простоту і невигадливість рецепта, дуже смачне і ароматне блюдо. Для більшої ситності передбачається додавання м’ясних продуктів, однак, якщо є бажання приготувати вегетаріанський варіант, то можна просто пропустити етап додавання м’яса.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Свинина – 500 гр.
  • Ковбаски свинячі – 2 – 3 шт.
  • Ковбаски мисливські – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Приступимо до готування капустяної солянки. Готуємо продукти для приготування солянки. Качан капусти промиваємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю очищаємо і промиваємо.

Свинину нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Кожен шматочок потрібно підрум’янити до помітної кірочки. Готове м’ясо знімаємо зі сковороди і укладаємо в об’ємну каструлю, в якій і будемо готувати солянку.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і смажимо на невеликій кількості рослинного масла при середній температурі до зарум’янювання. Підсмажену цибулю викладаємо в каструлю до м’яса.

Білокачанну капусту тонко шаткуємо, посипаємо сіллю, розминаємо руками для пом’якшення.

Викладаємо нашатковану капусту в каструлю до решти інгредієнтів, додаємо горошки перцю і помідори у власному соку. Кладемо лаврове листя. Все перемішуємо з допомогою лопатки або ложки, кладемо сіль за смаком. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на плиту на середню температуру. Гасіння продовжуємо протягом години. Періодично солянку потрібно перемішувати і пробувати на готовність. Як тільки капуста стане досить м’якою, плиту можна вимикати.

Поки капуста гаситься, розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Свинячі і мисливські ковбаски нарізаємо тонкими кружечками і обсмажуємо їх на середній температурі до рум’яної скоринки. Додаємо обсмажені ковбаски в солянку за п’ять-десять хвилин до готовності, перемішуємо і тушкуємо все разом. Даємо готової солянці трохи охолонути і настоятися. При подачі прикрашаємо зеленню за бажанням. Вживати смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка зі свининою Солянка зі свіжої капусти Солянка зі свіжої капусти зі свининою