Якщо хочеться приготувати на обід улюблену всьому солянку, а в холодильнику немає м’яса, цілком можна замінити його в супі сосисками. Класична солянка з сосисками виходить такий же наваристою, смачною і ароматною, а готувати її ще простіше і швидше.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сосиски – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Корнішони консервовані – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оливки – 1 банка
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати класичну солянку з сосисками? Картоплю очистити, нарізати кубиками. У каструлі закип’ятити воду, всипати туди нарізану картоплю. Сосиски нарізати кружечками, обсмажити на олії до рум’яності і відправити в каструлю до картоплі. В цей час моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до рум’яного кольору, потім тушкувати ще 10 хвилин.

До моркви і цибулі додати томатну пасту, перемішати, тушкувати 10 хвилин.

Оливки нарізати кружечками.

Корнишону також нарізати кружечками, а лимон – четвертинками.

У каструлю додаємо смажену цибулю з морквою і томатною пастою, потім – оливки, лимон і огірки. Варимо ще близько 10 хвилин.

Суп знімаємо з вогню, даємо постояти 10 хвилин і можна подавати на обід. приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з картоплею і сосисками Солянка з маслинами Солянка збірна м'ясна классическая