Варіантів солянки існує величезна безліч. Багато що залежить від смаку господині, переваг сім’ї, так і просто від наявності в холодильнику тих чи інших продуктів. Варіант з капустою – ситний і наваристий. А для більшого аромату пропонуємо додати гриби, разом з капустою вони перетворять звичайну солянку в делікатесне блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гриби – 400 гр.
- Огірки солоні – 150 гр.
- Копчена ковбаса – 200 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Маслини або Оливки – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Бульйон – 3 л
- Сметана – за смаком
- Зелень – 3 пучка
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Для початку підготуємо гриби: промиваємо, заливаємо водою так, щоб повністю покрити, доводимо до кипіння. Варимо при кипінні середньої інтенсивності протягом десяти хвилин. Якщо використовуються попередньо тривало відварені лісові гриби, то цей крок пропускаємо.
Поки гриби варяться, обробляємо овочі. Цибулю і моркву очищаємо, промиваємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. Капусту промиваємо, обсушуємо і максимально тонко шаткуємо. Злегка мнемо руками нарізану капусту, щоб пом’якшити її волокна і зменшити обсяг перед обсмажуванням. У глибокій сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Кладемо цибулю і обсмажуємо його до напівпрозорості. Додаємо терту моркву і нашатковану капусту, перемішуємо, закриваємо кришкою і смажимо на середній температурі протягом п’яти-семи хвилин. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще дві-три хвилини. Гриби проціджуємо після варіння, нарізаємо на шматки поменше, якщо це необхідно, і додаємо до засмажки.
Солоні огірки нарізаємо невеликими шматочками і також додаємо до засмажки. Знімаємо сковороду з плити.
Бульйон доводимо до кипіння і опускаємо в нього отриману засмажку. Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою і також додаємо в каструлю. Варимо солянку десять хвилин, додаємо маслини з оливками. Пробуємо солянку на смак: при необхідності додаємо сіль і чорний мелений перець. Кип’ятимо пару хвилин і вимикаємо плиту. Даємо готового супу настоятися 10-15 хвилин і розливаємо по порційних тарілках. У кожну тарілку кладемо сметану, тонкий скибочку лимона і посипаємо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Солянка з капусти з грибами Солянка з капусти з м'ясом Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з ковбасою Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою