Кисло-солоний суп-солянка на основі копчених ковбасок і вареного м’яса простий у виконанні, досить швидко готується і залишає великий простір для заміни одних інгредієнтів іншими. Пікантність надає супу додавання оливок і огіркового розсолу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Бульйон – 1 л
  • М’ясо (варене) – 350 гр.
  • Ковбаски копчені – 2 – 3 шт.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Розсіл огірковий – 160 мл
  • Квашена капуста – 100 гр.
  • Оливки – 2 – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – за смаком

Процес приготування:

Готувати солянку з оливками легко! Огірки почистити від шкірки, порізати на кубики середньої величини.

Огіркові очищення зкласти в каструлю, залити розсолом і прокип’ятити на середньому вогні близько 10 хв

Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Можна дрібно нарізати капусту. Змішати капусту і цибулю.

На дно каструлі вилити олію, обсмажити в ньому капусту, цибулю й огірки. Готувати пару хвилин, постійно заважаючи. Покласти томатну пасту і тушкувати ще 2 хв

М’ясо з ковбасками нарізати в довільному порядку невеликими шматочками.

Влити в каструлю з зажаркою бульйон, покласти лавровий лист, м’ясо з ковбасками і поперчити. Перемішати і додати каперси, оливки (їх можна класти цілком або порізати кільцями, головне щоб оливки без кісточок). Влити розсіл. Якщо в супі не вистачає солі, підсолити. Готувати солянку 15-20 хв. на слабкому вогні.

Готову страву розлити по обіднім тарілках або супницам, посипати свіжою нашаткованої зеленню, додати сметану і шматочок лимона.

Приємного апетиту!

Солянка без огірків Солянка з каперсами Солянка з квашеної капусти Солянка з ковбасою Солянка з копченостями Солянка з м'ясом і ковбасою