Смачний і ситний густий наваристий суп з ковбасою – це швидкий варіант приготування солянки. Велика різноманітність інгредієнтів з’єдналися в одному рецепті, вийшло чудове блюдо, яке відмінно підійде як на обід, так і на вечерю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ковбаса напівкопчена – 200 гр.
- Копчена ковбаса – 100 гр.
- Салямі – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Огірки мариновані – 500 гр.
- Каперси консервовані – 150 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Томатна паста – 4 ч. л.
- Аджика – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Маслини без кісточок – 100 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Рецепт приготування солянки ковбасної смачний! Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Розігріваємо Сковороду на середньому вогні, додаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Пасеруємо цибулю 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.
Ковбасу використовуємо різних видів, чим більше, тим смачніше вийде солянка. Шаткуємо ковбасу тонкою соломкою. Щоб легше нашаткувати ковбасу можна покласти її в морозилку на 30 хвилин, тоді соломка вийде тонше і акуратніше. Обсмажуємо ковбасу на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії 2-4 хвилини.
Огірки виймаємо з маринаду і натираємо на крупній тертці. Якщо в огірках є зайвий розсіл – віджимаємо його. Кладемо огірки в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні.
Солянку можна варити на м’ясному бульйоні, але робити це не обов’язково. Вона виходить досить наваристою і на воді. У трилітрову каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Додаємо обсмажену ковбасу, огірки і цибуля. Потім додаємо каперси. Після закипання додаємо томатну пасту, аджику і соєвий соус. Гостроту солянки можете регулювати кількістю аджики: якщо ви любите погостріше – додайте більше аджики. Кладемо в каструлю половинку очищеного лимона і солимо за смаком. Не забувайте, що мариновані огірки, томатна паста і аджика містять сіль. Даємо солянці покипіти кілька хвилин і знімаємо з вогню. Потім даємо солянці настоятися 15-20 хвилин. Готову солянку подаємо зі сметаною і маслинами, за бажанням можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою і лимоном Солянка збірна м'ясна класична